17 mai – Hurra for Grunnloven

      Kommentarer er skrudd av for 17 mai – Hurra for Grunnloven

Nok en 17 mai er over. Oslo-gryta var hermetisk stengt. Mange var redde for terrorangrep – jeg med. Jeg skal innrømme at jeg tenkte noen tanker vedrørende muligheten for terrorangrep og at jeg var ustyrtelig glad for at Høvdingen ikke skulle i sentrum i år. Men dagen forløp uten hendelser. For oss. Såvidt jeg vet. Det kan godt hende politiet, forsvaret, hemmelige og superhemmelige tjenester avverget både det ene og det andre. Men vi hadde en feiring som 17 mai feiringer skal være.

Det var is, det var leker, det var premier. Høvdingen vant til og med førstepremien på lotteriet – familifotografering hos de lokale fotografene. De skal være dyktige også.

Vår feiring ble ikke helt som planlagt. Lille var i dårlig form og hadde feber dagen før. Hun ble derfor igjen hjemme med Mannen. Jeg tok med meg Vesla og Høvdingen og skulle gå i tog. Som medlem av 17. maikomiteen var det en viss forventning at jeg skulle gå i toget. Jeg var vel ikke barnetogets største fan da jeg selv var barn, og jeg har vel ikke gått et helt barnetog på 30 år. Ja, så da var det vel egentlig på tide? Var det ikke det?

Ved god mot før toget (PS jeg bar Vesla 90% av toge. Heller det enn å ha en sliten og sutrete fireåring med meg). 


Vi fikk gått, vi spiste is, pølser, kaker og drakk brus (og spiste på Burger King på kvelden, men ikke fortell til noen om vårt lite sunne kosthold på 17. mai). Vi fikk en liten regnskur også. Men det hører kanskje med en vårdag i mai, når alle er kledd i sin fineste skrud og forventningene står i taket.

Skolen til Høvdingen er flott. Her fikk vi spredd hele arrangementet slik at det var barn og familier over alt. Helt naturlig spredte det seg slik at de som var minst fikk leke i fred på lekeplassen inne i skolegården. Her er det mange forskjellige ting, blant annet en laaang sklie, med en ganske så bratt bakke.


Lekene var de sedvanlige kaste på bokser, potetløp, sekkeløp, men også ringspill, sykkelløp med trehjulssykler lånt fra en barnehage, klatring på berget og stylter. Et velykket arrangement, som jeg er svært glad for at er over. Neste år skal jeg kose meg med is og pølser, uten noen vurdering av arrangementet forøvrig.  Komiteen gjorde en fantastisk jobb.

Håper alle andre hadde en flott feiring.