Mer agurknytt. Mindre monstre

      Kommentarer er skrudd av for Mer agurknytt. Mindre monstre

Jeg ønsker meg mer glede. Mer lys, kjærlighet og varme. Jeg ønsker meg fokus på alt som er bra.

I nyhetsbildet så lenge jeg kan huske så er gladnyheter nedlatende kalt agurknytt. Fordi det er ferie. Det er ikke nok fælt som skjer. Eller for få «nyhetssøkende» journalister på jobb. De er i syden, fråtser i ribbefett og pinnekjøtt eller jogger gjennom marka med topp moderne plastplanker på bena. Huff.

Da leser vi agurknytt. Eller hyggelige, glade saker.

Vi skal vite om vold, overgrep, politikk og misligheter. Media skal overvåke samfunnet. Media skal belyse dark room, IS og Trump. Men må og bør det være alt? Trenger vi alle detaljer? Jeg trengte ikke Aftenpostens beskrivelse i helgen av en 10 år gammel jente som er festet med hodet og armene til veggen for så å voldtas. Mannen som gjør dette er et monster. Ikke bare et monster, men et monster. Trengte jeg å vite detaljene?

Jeg blir ikke lykkeligere. Smartere. Mer kunnskapsrik eller mer varm og omtenksom for fremmede og ukjente.

Hva med å finne nyheter om ting som er bra? Om lykke og varme? Solskinnshistorier om barn som gjør eksepsjonelle ting. Barn – og voksne – som overkommer sine utfordringer og skaper sin egen virkelighet og lykke. Blir vi mindre intelligente, kunnskapsrike og dårligere mennesker av det? Litt balanse i nyhetsbildet…..