6 månederskontroll med Lille

      Kommentarer er skrudd av for 6 månederskontroll med Lille

I dag er Lille hele 6 måneder. Et helt halvt år har hun blitt. Store og flinke jenta vår. Men da må man jo på kontroll på helsestasjonen…

I går hadde Høvdingen vennegruppe her hjemme. Det er et tiltak i klassen for at flere barn skal leke sammen, fremfor at barna velger de samme klikkene hver gang. Vi var sist ute og stilte med grillpølser og badebasseng i går. Svært vellykket. Så vellykket at det ble ganske sent. Barna var ikke ned og i gang med legging før 2030.

Heldigvis mer vellykket enn første dansetimen til Vesla. Jeg måtte ha med Lille, og hadde henne i Meitai på ryggen. Da ble Vesla fryktelig sjalu og ville ingenting. Jeg burde skjønt det, for hun pleier å reagere på at jeg har Lille på ryggen. Men det gjorde jeg altså ikke, og hele affæren ble miserable greier. Heldigvis hadde Vesla en kjempekveld med de store barna hun også. (Lille ELSKET forresten dansingen).

I dag var det litt tungt å stå opp, men det gikk egentlig helt supert. Helt til vi kom til barnehagen. Vesla var klengete og sutrete og Lille hylte. Skikkelig god start på dagen! Selv kjente jeg at det boblet av utålmodighet i magen og at jeg selv også var sliten. Heldigvis er det fantastiske ansatte som klarte å lokke med seg Vesla, og jeg klarte å bite i meg utålmodigheten. Det gikk ganske bra likevel. Selv om jeg har en trist magefølelse fordi avslutningen på morgenen ble sånn – i spedd dårlig samvittighet for at jeg ikke klarte å plukke opp signalene fra Vesla på dansen i går.

Bare for å komme med et sidespor – nei, det er ingen stor greie. Ja, det er tullete å gi seg selv mental juling for at jeg ikke koblet sjalusien og oppførselen på dansen. Jepp, det er fullstendig ubevisst. Akkurat nå er jeg såpass sliten at jeg lar bare den triste og oppgitte følelsen være og så går det over av seg selv.

Tilbake til i dag. Lille og jeg rakk akkurat å komme hjem før vi skulle ut igjen. Hun skulle jo på kontroll. Kjempefin rusletur i ikke veldig varmt vær:

Jeg hadde selvsagt litt dårlig tid – som alltid – så jeg måtte stresse litt på veien. Men rakk det.

Både lege og helsesøster skulle se på Lille. Hun er selvsagt helt perfekt. Vekt, lengde og alt. Strålende fornøyde alle sammen.

På vei hjem var vi innom det lokale kjøpesenteret. Der fant jeg litt stæsj til Vesla (og meg) og litt kule ting til Høvdingen.

Lille klarte etterhvert å sove godt. Hun har vært urolig den siste uken og ikke sovet så tungt og lenge som hun pleier og trenger. Det er nok mye som foregår i en liten kropp, sammen med litt tenner osv. Men i dag sov hun. Helt til vi kom hjem og da klarte jeg jaggu å rugge henne til å sove enda litt til. Tror hun sov bortimot 2.5 timer i ett. Det gjør nok godt i en liten kropp.

På veien i dag gikk jeg gjennom den lokale kirkegården. Er det ikke vakkert?

Jeg fikk meg en god trimtur og det var godt! I morgen skal Lille og jeg innom jobben min en tur. Greit å få litt endring i omgivelsene.