Barnefri for mor, hyl for far

      Kommentarer er skrudd av for Barnefri for mor, hyl for far

Det er høst, blåser, kaldt og rått. Jeg drar meg ut av senga til en ny dag, seig i alle muskler og bomull i hodet.

Det ble altfor sent i går. Babyen ville ikke sove, treåringen var trøtt og jeg skulle på en etterlengtet tur ut. Jeg sukket tungt der jeg lå i sengen. Babyen pludret fornøyd ved siden av meg. Jeg visste jeg straks måtte ut om jeg skulle få lagt treåringen. Mannen kunne lese for eldstemann inne hos oss i dag. Jeg håpet babyen ville sovne mens vi la de to andre.

Treåringen var sliten. Lå fint og lyttet til Nysgjerrige Nils. Finner på mye rart den apekatten der. «En skikkelig apekatt» sier Herr. Badutski sirkusdirektør i den ene fortellingen. Og det er jo Nysgjerrige Nils. Vesla også. Men ikke på kvelden. Ikke i går i hvertfall. Da var hun trøtt. Skikkelig trøtt. Sovnet fint og jeg håpet babyen også sov.

Inne på vårt soverom var det full fest. Mannen og Høvdingen hadde nettopp lest ferdig. To kapitler i en utrolig spennende bok. Samuel Sekel og flukten fra Paris. Babyen syns visst ikke det var så spennende. Hun digga derimot å leke med babyen i speilet. Ja, for vi har speil på soverommet. Og der bor det en baby. Tenk en helt lik og snill baby. Den leker hun gjerne med. Mens hun også hopper og spretter blant dyner og puter. *sukk* Dette kan ta tid. De andre mammaene som jeg skal treffe sitter nok og koser seg allerede.

Til slutt må jeg kapitulere og bare dra. Vi får håpe babyen ikke hyler altfor lenge. Men det gjør hun. Stakkars, flinke pappan. Ikke for det, babyen får ikke sovne på puppen flere ganger om kvelden. Hun får når hun skal sove, og våkner hun igjen, så får hun ikke mer. jeg kjenner at jeg er litt stressa mens jeg er ute og skravler. Stakkars lille jenta mi som roper så sårt på mamman sin som ikke er der. Dessverre må man noen ganger prioritere litt sånn. Denne gangen kjente jeg at jeg måtte det.

Vel hjemme igjen så har Mannen sovnet. Det var dumt. *sukk* igjen. Kjøkkenet ser ut som… vel, som om en familie har laget mat og spist uten å rydde på plass etterpå. Mannen fikk den fantastiske ideen at vi skulle frityrsteke søtpotet og og sellerirot for første gang i går. Det ble godt, men det ble også olje over alt. En time så er jeg i seng. Det ble ikke mye søvn den natten gitt

Opp igjen til vanlig tid. Trøtt i trynet, men egentlig blid og fornøyd. Bomullen letter raskt og jeg er klar for en ny dag. Tull og kaos så vi er mer enn lovlig sent av gårde. Jeg rekker avtalen med damene, så vi får gått tur. Det vil si, jeg rakk det jo ikke. De ventet på meg. Sistemann, eller kvinne da, møtte vi i skogen. Vi gikk nemlig i skogen i dag. Kjempedeilig! Hit skal vi mer!