Barn som ikke sover

      Kommentarer er skrudd av for Barn som ikke sover

Noen kvelder blir bare ikke sånn som man hadde ønsket seg. De blir bare ikke sånn som man ville. I går var en sånn kveld. Vesla var så sliten etter lang tur med barnehagen at hun kapitulerte og sovnet ca 300 meter hjemmefra. Hun rakk selvsagt å sovne så tungt at vi ikke klarte å vekke henne før etter en time. Yay. Dette tegner til å bli en lang kveld. Nei vent, hun er sliten og trøtt og henger med hodet. Dette går nok bra!

Jeg drar med Høvdingen på taekwondotrening og satser på rolig kveld med sovende barn rundt kl 20. Jeg har bestemt at vi må være litt mer konsekvente på rutinene og sette i gang legging litt tidligere. Barna, de to minste, skal fortrinnsvis sove mellom 1930 og 2000. Da skal helst Høvdingen også være lest for, men han kan få lese litt selv frem til 2030. Det er planen. Vi har enda ikke klart å få til planen og i går rant det over for a´mor.

Planen er å starte legging av Lille ca kl 1830. Dvs begynne med kveldsmat. Det fikk jeg til. Gikk ned og hun sovnet ganske fint. Fikk Vesla i seng, dvs Mannen ordnet med henne så Lille kunne sovne skikkelig. Inn til Vesla og da våknet Lille. Vel, det fikk Mannen ta seg av så kunne jeg overta når Vesla sov. Hun var jo så stup trøtt at det kunne jo ikke ta særlig lang tid. Trodde vi.

Leke med vifte. Tromme med fingrene. Sparke med bena. Vri på seg. Til slutt nektet jeg å synge mer so ro eller i det hele tatt være hos henne medmindre hun forsøkte å sovne! Jeg måtte bli virkelig streng og det er ikke noe hyggelig når man skal ha en kosestund på slutten av dagen. «Ikke vær så slem mamma». Gulp. Klump i halsen. Men nå måtte jeg være konsekvent. Og da sovnet hun også gitt. Enda det var kjedelig å ligge i sengen like før.

På dette tidspunktet hadde Mannen bestemt at han skulle underholde Lille med TV til jeg kom. Så kunne jeg legge henne. Men jeg nekter å legge Lille med pupp. Hun får når jeg legger henne. Sovner hun så er det greit, men hun får ikke mer. Så da blir det hyl. Og det tror jeg Mannen tenkte at jeg kunne ta 🙂 Men ikke i går. Han var kjempeflink og fikk Lille i søvn uten altfor mye hyl. Jeg fikk da lest for Høvdingen også og lagt tre barn totalt den kvelden. Klokken var over 21 før vi begge var oppe igjen.

Men nå skal vi være mer konsekvente, for dette går ikke. Ønsk oss lykke til med legging i kveld!

 

Hvile i utslitte senger

Hvile utslitt i senger

Grønne enger

barn som ikke sovner

irritasjon

kjeft

skal være hyggelig

faste rutiner

en fast rutine er å sovne på vei fra bhg

en annen er å sovne med puppen i munn og våkne av å være alene

lære å sovne i egen seng

voksentid

streng mamma