Degradering av menn..

      Kommentarer er skrudd av for Degradering av menn..

I morges ruslet jeg bak en flott og frodig kvinne i trange klær. Ved siden av gikk en vever liten kvinne, dekket til men med ansiktet synlig (hijab). Og da slo det meg: hvordan kan menn la seg degradere til uintelligente primater når det kommer til kvinner?

La oss ta et steg tilbake: i mange religiøse kulturer, enten det er islam, kristendom eller annet, så er kvinner bærer av ærbarhet og stoltheten i slekten og familien. Man kan sikkert ha mange teorier om dette, alt fra maktbehov og kontroll, til et behov for å sikre egne gener, hygiene osv. Nok om det. Kvinnen er ansvarlig for æren. 

I den forståelse så er menn primater som lar seg styre av en uregjerlig penis som bare ønsker å så sine frø litt over alt. Ønsket om å reprodusere seg er absolutt er et av våre sterkeste instinkt. Menn som lever i disse kulturene lærer at DE ikke kan klare å ha kontroll på bukseslangen, i hvertfall ikke om de ser litt hud, hår, en vakker kvinne. 

Jeg vet dette er en forenklet fremstilling, men det jeg lurer på er: hvorfor aksepterer MENN, moderne menn, at de skal behandles som laverestående vesner. Ja, for det er faktisk det de blir når det ikke forventes at de har selvkontroll. 

Kvinner brant bhr som et symbol på likestilling og frihet. Jeg lurer på når menn innen disse religiøse kulturene skal stå opp og vise sin intelligens og selvstendighet og at de ikke lenger aksepterer å behandles som mindre utviklede individer