En skogstur i middelalderen

      Kommentarer er skrudd av for En skogstur i middelalderen

Dette har vært en aktiv helg. Rett og slett. Været har ikke vært på vår side, men vi har likevel både fått fikset hjemme og vært på tur i skogen og i middelalderen.

Høvdingen skulle på klassetur med overnatting for første gang. Fredag til lørdag. De dro avgårde etter skolen og fikk både gått og lekt, grillet pølser og marshmallows. De overnattet i en gammel nedlagt skolestue inne i Oslomarka. Rausjø skole er liten og med utedo og uten innlagt vann. De fleste gikk nok å tisset i skogen, men greit at de har opplevd noe annet enn luksusen de er vant til i dag. Til og med jeg vet at de lever i luksus etter utallige kjøreturer med «stå-do» på vei nedover i Europa.

Ettersom skolestuen er liten, så måtte barna sove sammen, gutter og jenter. Akkurat det gjorde det hele nok ekstra spennende, og det var vanskelig å sovne før nærmere midnatt.

Lørdag hadde de aktiviteter fra tidlig morgen og til vi møtte dem på Kjerringhøgda på dagen. Vi var litt sent ute som vanlig, men rakk å komme oss helt opp da de skulle begynne å gå nedover. Det var en ganske bratt tur oppover, og jeg priset meg igjen lykkelig for bæretøy! Lille satt supert og slappet av i meitai på ryggen min, og Vesla fikk hvile litt på ryggen til pappa i Angelpack på vei oppover.

Det er ganske bratt oppover.

Det er ganske bratt oppover.

Gutten vi møtte var sliten, møkkete og sulten – enda han hadde spist ti – 10!!! – brødskiver den dagen. Da vi kom hjem fikk vi andre gjort masse, blant annet bygget dette skuret fra Keter, mens Høvdingen sovnet stående.

0015546_store-it-out-midi

Søndag var vi på Middelalderfestivalen i Oslo. Hit vil vi tilbake igjen. Morsom opplevelse. Jeg legger ved noen bilder som taler for seg. Legger også ved en liten video av den ene musikkgruppen som opptrådte.

Tok en liten videosnutt av disse trubadurene. Jeg er litt usikker på hva de heter, men musikken var virkelig morsom. Skulle gjerne hatt en CD for regnfulle dager ( og ja, jeg ser det ironiske i å spille Middelaldermusikk på nymotens CD)

Trubadurer

I morgen starter den nye uken med masse regn. Forøvrig ser været svært bra ut for resten av uken….