Familiemedlemmet som blir glemt

      Kommentarer er skrudd av for Familiemedlemmet som blir glemt

Det er ett familiemedlem som altfor ofte blir glemt i viraken med resten av kaosballetten. Hun får ikke være med på ferier, hun får kjeft når hun bidrar til husholdningen og hun får kjeft når hun er på kjøkkenet og spisebordet.

IMG_8856

Samtidig er hun verdens nydeligste. Hun har alltid en kos og litt oppmuntring på lur (om hun er hjemme i hvertfall). Hun er vakker og hun gjør ikke veldig mye ut av seg.

TIngeling er en 4, snart 5 år gammel katt jeg overtok fra Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus. Det er mange fordeler med å få en katt fra DOOA. En fordel er noe så kynisk som at du får vaksine, chipmerking og sterilisering/kastrering billig. Jeg tror jeg betalte kr 600,- for ferdig vaksinert, sterilisert og chipet kattunge. Jeg falt fullstendig for henne da hun var bitteliten hos en venninne som var beredskapshjem for DOOA. Det var som om Tingeling sa at hun skulle være med meg hjem. Ferdig med det. Hun er helt klart eiersyk overfor meg også.

IMG_6313 IMG_6311

IMG_6151

Ikke bare er TIngenling en vakker katt, men hun har også et fantastisk gemytt. Hun er rolig, snill og tålmodig. Hun tåler mye fra barna, og spesielt har hun tålt det utroligste fra vi bodde i leilighet og hun var innekatt. Nå velger hun selv om hun vil være sammen med oss eller om hun heller vil ut. Vi har både stort nok hus til det og hun har egen luke. Om sommeren ser vi henne knapt. Men hun har gjerne med seg både mus, fugl og flaggermus inn….

Hun er en flink jeger, og hun spiser det meste hun fanger, men ikke alt. Noe må hun også vise frem. Det er ikke det jeg liker best med å ha katt. Hun varsler med å mjaue intenst på vei inn. Noen ganger er hun ikke helt ferdig med å leke og byttet er fortsatt levende. Hun viser det svært gjerne frem, noe som ikke er særlig heldig. Det har hendt at hun har mistet byttet og måttet jakte på det på nytt.

IMG_5883

På tross av rovdyrutfordringer så fortjener Tingeling heder og ære. Hun er en vakker og snill pusekatt som vi setter pris på i livet.