Familiemiddag og karaktervekting

      Kommentarer er skrudd av for Familiemiddag og karaktervekting

Overskriften tilsier to tema som er svært ulike. Har jeg kanskje funnet en magisk formel og sammenheng som vil løse verdens problemer. I hvert fall Norges utfordringer. Eller Oslo. Kanskje tidsklemma?

Neida, det er bare to tema jeg tenkte å nevne.

Jeg leser i VG i dag at man ønsker å tette kjønnsgapet i karakterer ved endt grunnskole. Derfor vil karakterer vektes etter timeantall.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/P3bqez/stoltenberg-utvalget-matte-karakter-boer-telle-mer-enn-mat-og-helse-karakter?utm_source=vgfront&utm_content=row-9

Matte og gym vil telle mer for opptak til videregående enn mat og helse, eller sløyd og håndarbeid. Det er jo skikkelig lurt å befeste en statusforskjell på denne måten for den som drømmer om kokkeyrket, snekkerarbeid eller kostymesøm.

Jeg er ikke så sikker på at karakter er hensiktsmessig i det hele. Men grunnskolens problem er vel ikke kjønnsforskjeller i karakterer?

AP har i artikkelen uttalt at dette er et fint strakstiltak, men at det må gjøres helhetsgrep. Det er fint for den sosialistiske politikken om at alle er like har ødelagt for enormt mange opp gjennom.

De minste skal lære sosiale spilleregler, trygghet, selvtillit. Samtidig kan de lære grunnleggende ferdigheter nødvendig for å lære. Alt annet kommer.

Kan bli spennende med hvilke grep som blir tatt.

I går skulle vi ha med jentene for å handle litt til dem. Høvdingen er på leirskole, så det var oss fire.

Ettersom det var ettermiddag måtte vi spise og bestemte oss for å teste en ny meksikansk restaurant. Maten var god, betjening og service var upåklagelig. Matro fikk vi også. Mannen og jeg. Delvis og hver for oss riktignok….

Først var jeg på do med begge jentene. Så gikk Mannen.

Ettersom vi har snakket om aviser må jeg vise dere geni-Nemi: