Fat2fit – hvor viktig er egentlig søvn?

      Kommentarer er skrudd av for Fat2fit – hvor viktig er egentlig søvn?

Opp igjennom min karriere innen lavkarbo har jeg lest en god del. Jeg innrømmer at jeg ikke finleser, og forskningsrapporter og studier klarer jeg bare litt av før jeg syns det er kjedelig. Men to ting har jeg fått med meg som viktig for kroppens fettlagring: søvn og stress.

Dersom du ikke sover nok, vil ikke kroppen fungere optimalt. Du lagrer unødvendig med fett og med vann. Årsaken er såvidt jeg har skjønt det at kroppen blir stresset av for lite søvn, og derfor lagrer fremfor å forbrenne.

I min lavkarbokarriere har jeg også testet dette – om enn ufrivillig – flere ganger. Senest natt til i går. Lille var syk, våknet flere ganger og vekket da selvsagt meg samtidig. I går morges viste vekten + 300 gram sammenlignet med dagen før. I går var jeg hjemme med syke barn, men som sov godt påfølgende natt, altså natt til i dag. Derfor var det ekstra interessant å kikke på vekten i morges – ned ytterligere så jeg nærmer meg tallet som har vært absolutte lavpunkt siste… tja.. hele mitt voksne liv.

Jeg nærmer meg altså en milepæl og det gleder jeg meg over! I dag er fastedag, og det går utmerket. Kanskje spesielt fordi jeg er syk og har ligget og sovet det meste av dagen 🙂 I morgen er jeg frisk og rask og på jobb igjen. Det har jeg bestemt. I hvertfall så frisk at jeg er på jobb.

For alle dere som lurer: ja, nå veier jeg meg hver dag. Ja, jeg vet at vekten varierer fra dag til dag, bla på grunn av søvn, væskeinntak, mat som ligger i tarmen, hormoner i forbindelse med kroppens sykluser osv.. Men jeg gjør det likevel.