Oppvåkningen – sukkertrollet returnerer- Fat2fit oppdatering uke 11

      Kommentarer er skrudd av for Oppvåkningen – sukkertrollet returnerer- Fat2fit oppdatering uke 11

En ny uke har gått. Jeg koser meg med at kroppen og humøret er mer stabilt. Hormonene svinger nok som de gjør på kvinner i fruktbar alder, men jeg har det generelt utrolig mye bedre. Jeg koser meg med en endring jeg skal holde på. Virker det som om jeg sier dette som et mantra?

Jepp, jeg gjør det. Hvorfor det? Fordi en endring av dette kaliber krever endring av «motorveien» i hjernen. Hjernen og kroppen ønsker å ty til den raskeste vei. Det er den kjente vei. Det kan jeg ikke ha noe av. Derfor skal jeg være bevisst og sørge for at endringene innprentes i hodet mitt på en slik måte at det blir den nye motorveien.

Jeg har forresten terget sukkertollet igjen. Husker dere han her som jeg skrev om i oppdateringen fra andre uken min:

Jeg googlet sukkertroll og fikk opp mange skrukketroll og så denne karen. Sånn ser i grunnen sukkertrollet mitt ut. Ganske skremmende og ekkelt. Vanskelig å si nei...

Jeg googlet sukkertroll og fikk opp mange skrukketroll og så denne karen. Sånn ser i grunnen sukkertrollet mitt ut. Ganske skremmende og ekkelt. Vanskelig å si nei…

Han fikk komme tilbake et øyeblikk. Sannheten er at han har fått komme tilbake to øyeblikk. Fredag var jeg innom jobben på sosial visitt. En kollega fylte nylig 50 år og det skulle markeres. Da kjøpes det alltid kake, så for å slippe en sprekk og fristelser, så kjøpte jeg med en atkins caramel fudge som jeg kunne spise. En slik en:

Atkins Advantage Fudge Caramel Bar 60 g

Det var ikke lurt. Eller kanskje det var det. Resultatet har vært flere:

  1. Jeg fikk testet at sukkertrollet er svært så levende og nærværende.
  2. Jeg har en viss kontroll på sukkertrollet og klarer å velge IKKE å sprekke på sukker og søtsaker.
  3. Jeg reagerer på sukkeralkoholer med at trollet vekkes.
  4. Vekten stagnerer når jeg spiser sukker og sukkererstatninger. Akkurat dette må jeg teste litt mer for å være sikker, men jeg har ikke gått ned denne uken, selv om jeg har mistet et par centimeter. Det kan også være et platå. Kroppen trenger tid på vei ned, akkurat som hjernen trenger tid.
  5. Jeg kjøpte en Nugatti Zero som kun har 11 g karbohydrat. Resten er sukkeralkoholder. Den smakte nesten som vanlig nugatti, og er et greit alternativ. Problemet er at også denne trigger sukkertrollet og gjør noe med vannansamling i min kropp og vektnedgang. 

For ikke å sprekke, så har jeg to mentale bilder jeg har satt ved siden av hverandre. Det ene er bildet av hvordan jeg så ut, hvordan kroppen min var for 10 uker siden. Dit vil jeg IKKE igjen. Det andre er hvordan jeg ønsker å se ut og ha det med meg selv. Akkurat nå er jeg midt i mellom. Ettersom jeg har mistet 10 kg, så er jeg mindre «sprengt» og alt disser mer. Det er greit, for det betyr at fettet er på vei bort! Jeg håper bare huden klarer å følge med innover etterhvert som kiloene forsvinner.

Men nå er det snart ferie. Jeg gleder meg til late sommerdager (nevnte jeg at det regner ute?), på strand og i vann. Jeg er spent på hvordan det går med maten, men jeg tenker at i år må jeg være striks med meg selv. Ellers skeier jeg fort ut og ferien blir 5 kg tyngre fremfor samme vekt eller lettere. Dumt å legge på seg igjen halvparten av det jeg har gått ned i ferien. Jeg skal ikke leve strikt på ferie, og satser ikke på noe ketose, men jeg skal tenke meg nøye om. En is kan det bli. Kanskje til og med en sjokolade. Men pasta og pizza får jeg la være. Heller spise deilig kjøtt og salat… kanskje jeg våger meg på fisk.

Ha en god uke og fortsett krigen mot sukkertrollet!! Her er ukens resultater:

Dato Vekt Lår Rumpe Hofte Midje Bryst Rygg Overarm
15.06.16  +0.4 0 0  0  0  0  -1 0