Fight fire with fire – Fat2fit oppdatering 2

      Kommentarer er skrudd av for Fight fire with fire – Fat2fit oppdatering 2

Eller bekjemp fett med fett.

Nå var det altså tid for oppdatering etter den siste uken og den har gått ganske bra. Jeg har slitt med litt hodepine og svingende form, men en saltshot i ny og ne har hjulpet. Dagene med migrene ble også noe bedre med saltshot. I dag føler jeg meg bare bedre, enda jeg egentlig startet dagen sliten.

Saltshot lager du forresten veldig enkelt. 1/2 – 1 ts salt rørt ut i et glass vann og drikk.

Det jeg merker aller mest med kostomleggingen er at jeg er mer våken, både i kroppen og hodet. Jeg er ikke så sliten og trøtt og orker å følge opp livet og hverdagen mye mer. Jeg trenger ikke så mye søvn og jeg har overskudd til familien min, selv når jeg «til vanlig» ville vært utslitt. Da tenker jeg at det er verdt omleggingen. Er jeg trøtt og sliten så har jeg også langt mindre motstandskraft mot lysten på søtt.

Ettersom dette ikke (bare) er en diett for vektreduksjon, men også en kostomlegging og vaneendring, så må jeg teste litt hva som fungerer på kroppen min. Jeg har derfor testet lk-kake og lk-sjokoladepålegg. Jeg tror ikke det har hatt allverdens innvirkning på meg, annet enn at det kan bidra til å trigge sukkertrollet noe.

Jeg googlet sukkertroll og fikk opp mange skrukketroll og så denne karen. Sånn ser i grunnen sukkertrollet mitt ut. Ganske skremmende og ekkelt. Vanskelig å si nei...

Jeg googlet sukkertroll og fikk opp mange skrukketroll og så denne karen. Sånn ser i grunnen sukkertrollet mitt ut. Ganske skremmende og ekkelt. Vanskelig å si nei…

Jeg har også testet det å ligge nærmere kaloribegrensningene som Lifesum-appen legger opp til. Første uken lå jeg mellom 2500 og 3000 kcal hver dag. Den siste uken har jeg variert mer, men ligget nærmere 2000 kcal. Årsaken er at jeg har redusert litt på fettmengden. Jeg har vært i ketose hele veien. Men hva resulterte dette i da? Jeg har kontrollmålt på vekten innimellom og det som skjedde var at jeg gikk OPP i vekt! Nå er det naturlige variasjoner i løpet av en uke, men dette var ganske interessant likevel. Jeg målte høyest vekt på 1.1 kg mer enn forrige måling. Fra mandag la jeg derfor inn mer fett per dag igjen, og i dag var jeg -300 g i forhold til forrige uke. Min konklusjon er at jeg må slutte å se på kaloritelleren, sørge for å være i ketose og spise nok fett. Rett og slett. Med fett skal fett forbrennes.

 

Her er resultatene

Dato Vekt Lår Rumpe Hofte Midje Bryst Rygg Overarm
06.04.2016  -300 g  +3  -1 -3 -1 -4 0 -1

Bare for å avslutte ekstra positiv så legger jeg ved noen bilder fra turen jeg hadde til butikken i går: