Fra konstant tankestrøm til stillhet

      Kommentarer er skrudd av for Fra konstant tankestrøm til stillhet

For enkelte av mine venner så er dette kjent stoff. Jeg er såpass «alternativ» at jeg leser mer enn KK og Elle. Dvs. jeg leser ikke KK eller Elle, og akkurat nå leser jeg svært lite som er lengre enn en facebookoppdatering. Sånn er det med tre barn, hverdag og alt som følger med.

Tidsklemma

Derimot skriver jeg. Jeg skriver her, og skal nå i gang med det igjen etter en lang sommerferie. I tillegg tar jeg et kurs. Dette kurset snakker om den indre sabotøren. Vi har alle en indre sabotør eller kritiker. En stemme som alltid ødelegger for dine planer og ønsker. For min del er det en sabotør som forteller meg om alt annet jeg må få gjort, fremfor det jeg egentlig ønsker meg å gjøre, som forteller meg om hvor vanskelig alt er og hvor tungt og slitsomt alt er. Enkelte personer i livet mitt vil kalle det realisme. Men det er en sabotør. Det er en stemme som hindrer meg i å oppnå det jeg ønsker meg i verden. Har du også en slik sabotør? Hva sier stemmen? Eller er det bilder som dukker opp? Dette er bare en side av deg som ikke liker endringer. En som liker å holde på det trygge, på rutiner og som vil hindre deg i å ta sjanser. I enkelte situasjoner kan nok det være bra, så du ikke blir så impulsiv som jeg kan være. Men andre ganger er det en ren sabotør.

Denne stemmen skal jeg ha kontroll på. Jeg jobber med å få kontroll. Jeg har lenge forsøkt å se, høre og anerkjenne stemmen for å se om den blir borte. Jeg har også forsøkt å tilfredsstille stemmen med å gjøre unna alt som den forteller at må gjøres før jeg kan gjøre det jeg virkelig har lyst til å gjøre. Det eneste jeg oppnår med å forsøke å tilfredsstille stemmen er å ikke få gjort det jeg ønsket å gjøre, men bli stresset for alt jeg ikke fikk gjort.

stress

I dag satt jeg da med kurset mitt. Jeg plasserte denne stemmen mentalt nederst i en dyp kløft, pakket den inn i bomull og dyner. Det første jeg opplevde var at den begynte å mumle og den var knapt hørbar. Så ble det stille. Hodet ble stille. Den konstante tankestrømmen tok slutt. Det var absolutt ro i hodet mitt. Helt fantastisk deilig! Jeg var tilstede her. Nå. Uten konstant tankestrøm. Jeg anbefaler alle en tilsvarende øvelse. Anerkjenn og se at du har en indre sabotør. Pakk den inn og plasser den laaaangt vekk. Nyt stillheten.

bomullssky

God mandag og god skolestart alle sammen 🙂