God morgen

      Kommentarer er skrudd av for God morgen

Tidlig morgen. Gjesp. Barna er klare til å stå opp. De to minste i hvertfall. Den ene har begynt å mase, mens minste ligger fortsatt å gnurfer, litt i oppvåkningsfasen. Selv om jeg sovnet rundt 21 i går kveld er jeg trøtt og vil gjerne sove mer. Ute er det høst og kjølig. Det lukter i hvertfall sånn inn på soverommet. Gardinene er trukket igjen så jeg kan ikke se ut.

Niåringen står opp og ute ser det ut som om det har regnet katter og bikkjer. Kanskje det har det? Lille Gnurf jobber med tenner og sikler som en gammel sjømann på strippeklubb. Med det følger det et ekstremt behov for å kose puppen om natten. Ganske slitsomt for mamman, men sånn er det vel bare.

Kaosmorgen. Ting henger bare ikke sammen. DU vet, en sånn morgen hvor du forsøker å gripe fatt i rutinene, men det føles som om de henger akkurat utenfor fingertuppene. DU klarer å stryke dem langs kanten før de glipper unna og kaoset kommer. *sukk* Jeg vil helst ikke ha en morgen med kjeft og bråk. *puster meg magen – inn – ut*

Hva? Er vi klare allerede? Plutselig fant godstoget skinnene som var smurt med «god-morgen-olje». Hurra! Jeg rakk til og med en kaffe!

Inn i bilen. Vesla skal ha med seg en haug med greier. Som jeg må ha med meg tilbake igjen. Jeg kan velge å stresse og kjefte, eller jeg kan bare la henne ha det med seg og ta det med inn når jeg kommer tilbake. Dette er ingen kamp å ta. Hun er flink til å bære det selv, så da ordner vi det.

Ute er det høst. Sånn skikkelig høst. Tåka ligger tykk helt ned til bakken. Periodevis ser jeg bare 15 meter foran meg. Ikke spesielt trivelig å kjøre bil. Ikke spesielt trivelig å gå heller, så når vi møter Høvdingen på veien og ser at klokken er mye, så får han sitte på til der han skal møte kompisen sin.

Vesla, Lille og jeg snirkler og smyger oss i tåken frem til barnehagen. De store skal på tur til kirken i dag. Eller «kjærka» som den mannlige ansatte insisterer på at man skal kalle det.

Pust ut. Levering gikk smertefritt i dag også. Sånn nesten smertefritt i hvertfall.

Håper din morgen og dag har vært god de også.