Håndarbeidskona

      Kommentarer er skrudd av for Håndarbeidskona

Da jeg for ca 100 år siden bodde i Finnmark oppdaget jeg gleden ved håndarbeid. Min mor trodde ikke sine egne øyne da hun fant ut at jeg hadde hatt tålmodighet til å lære meg å strikke. Helt ærlig – det var ikke sååå mye annet å finne på i hverdagen.

Jeg ble faktisk skikkelig husmor etterhvert. Ettersom jeg var alene med sønnen min så kom jeg meg ikke noe særlig ut om kvelden. Hva skal man finne på da? Jo, da strikker man og jeg strøk etterhvert klær også. Det siste var egentlig ganske deilig. TV eller musikk, ett glass vin og strykebrettet. Det ble rett og slett litt meditasjon. Jeg kan ikke få gjort noe annet når jeg stryker. Da er det alt jeg får gjort. Ellers løper hodet, bena og fingrene av med meg innimellom, så jeg får ikke gjort noen ting.

Men jeg oppdaget etterhvert at håndarbeid er nyttig. Jeg får gjort unna endel gaver på den måten. Det er ikke spesielt billig, men det er veldig hyggelig. Bestevenninnen har også flere ganger ønsket seg hjemmestrikket ett eller annet i ull. Bukser til barna, raggsokker og nå sist ønsket hun seg pannebånd. Hun fikk to nette rosa. Ett som ser ut som en krone og ett lyyyst rosa som har et bånd foran slik at det ser ut som om hun har sløyfe rundt hodet. Kler min svært feminine bondekone av en Bestevenninne 🙂 Jeg har dessverre ikke bilde av disse.

 

Men jeg har strikket disse to til Vesla.

 

Etter det har jeg strikket og jeg har etterhvert lært meg å hekle. Akkurat nå har jeg flere prosjekt på gang. Jeg har heklet en Hello Kitty til Vesla.

img_1183

Prosjektet nå er en ny bestikksokk til julebordet. Jeg har strikket nok tidligere, men Lille må jo også ha en egen bestikksokk på julaften.

img_5063

Ellers tenkte jeg å bruke dette garnet til danseskjørtet til Klompelompe. img_1191

Før det skal jeg hekle sandaler til Lille, en Storm Trooper til Høvdingen og muligens noen leker til Lille. Har noen bjeller jeg kan putte inni så lager de morsom lyd også.

Det har kommet en strikkebutikk i nærområdet også. Tror jeg må trille innom der en dag… når det ikke regner.

Godt man ikke har tid til å kjede seg 🙂