Hijab – igjen

      Kommentarer er skrudd av for Hijab – igjen

Igjen dukker debatten om bruk av hijab opp. Ikke egentlig igjen heller. Det har ikke tatt slutt enda. Norge ser ike ut til å kunne bestemme seg når det gjelder hijab.

Hijab er ikke noe annet enn et skaut, ganske likt det vi brukte her i Norge for 100 år siden. Da skulle ikke norske kvinner vise hår, skuldre eller ankler heller. Gudforby om en man glimtet et kne!! Det var en direkte invitasjon. Din skjøge!

Wikipedia har skrevet mye om hijab, tradisjon, bakgrunn osv. Sikkert verdt å lese. Wikipedia har skrevet masse om bruk av skaut også.

Hvis vi nå ser bilder av disse to:

aamli-budnaden gaza_students_eager_to_answer_-_flickr_-_al_jazeera_english

Er det egentlig allverdens forskjell? Nå er det riktignok slik at hodeplagget på budnad i dag ikke brukes for kyskhetens skyld. Men tradisjonelt, årsaken til skautet i seg selv, var jo nettopp ærbarheten og at man ikke skulle vise håret (for det er jo så seksuelt opphissende?)

Og barn som bærer hijab er en seksualisering av barn – akkurat som kyse og skaut på barnebudnader på 17. mai og andre festivitas. Eller?

Jeg kjøper argumenter om hygiene i enkelte stillinger. Jeg stiller meg også bak argumenter om at enkelte posisjoner krever et fullstendig fravær av symbolbruk, enten det er religiøst, politisk eller annet.

Men hør her folkens, det er dette vi ikke ønsker:

muslim_woman_in_yemen burqa_afghanistan_01

Skaut, enten det heter hijab eller kyse eller bandana osv er ikke så farlig. Da ser vi ansiktet til vedkommende i hvert fall.

P.S. Alle bildene er tatt fra Wikipedia sine sider om henholdsvis hijab og skaut