Høstferie

      Kommentarer er skrudd av for Høstferie

Høst. Stillhet. Kaldt. Det har vært stille fra meg. Hvorfor? Jo, vi har hatt høstferie fra hverandre – bloggen min og jeg.

thumb_img_2508_1024

Frost på trærne på vei hjemover. -10 på natten hos Bestevenninnen

Hei og velkommen tilbake. Jeg har ikke bare hatt høstferie. Jeg har vært på høstferie. Vi har kjørt langt og vi har badet. Vi har vært sammen med store barn og bestevenn. Vi har sortert sauer og vært på Martnan. Ja, vi har vel egentlig gjort det meste som er verdt å gjøre på en ferie – bortsett fra å plukke potet som høstferien egentlig er – eller var. Ute i bygdene.

Det første vi gjorde var å pakke bilen full av reisegods og barn, og krysse fingrene for en behagelig tur. Det er nemlig ikke gitt når man reiser med tre små mark. Heldigvis har vi de tre fineste markene som er laget, så vi slapp egentlig det meste av mas. Litt hjelp av en iPad, en iPhone og litt Spotify. Den største frykten var egentlig hvordan Lille ville klare å sitte så lenge i bil. Det hele gikk over all forventning! Noen lange pauser hvor barna fikk strekke på seg, kikke på verden og leke litt, og så var vi i Trondheim på no time – selv om vi kjørte E6 som hverken er kortest eller raskest, men definitivt morsommere enn Østerdalen.

I Trondheim bodde vi på Clarion Piren, rett ved siden av Pirbadet. Det var ikke dumt. Norges største innendørs badeanlegg med litt for alle. Her fikk vi sløvet oss i varmt boblebad, krabbet i babybasseng, øvd på å svømme i ganske sterk strøm og sklidd vannsklie. Hotellet inkluderte tre dagers inngang på Pirbadet. Da er det greit at frokosten bare er så der. Jeg mener frokosten skal jo være noe av det beste på hotellopphold, men det var den ikke på Clarion.

I Trondheim vandret vi gate opp og gate ned. Størstesøster vandret med oss, og en dag var Størstebror og Kjæresten med også. Veldig trivelig. Vi fikk sett Bakklandet, Tyholt tårnet og en liten tur i Nidarosdomen. En lekeplass fant vi også.

På vei hjem stoppet vi innom Bestevenninnen. Hun bor nemlig på gård med både sau og ku og gris. Hun har jammen meg en høne eller to og pynte-hest også. Ja, også noen fantastiske vakthunder som logrer ivrig og ønsker deg velkommen. Jeg tror hun har endel mus i fjøset også. Det så i hvertfall ut som om katten var både veltrent og velfødd.

Jeg syns Østerdalen kan være ganske kjedelig, så vi var enige om å kjøre Folldal, Rondane og så ned Gudbrandsdalen på vei hjem. Kjempefin tur. Jeg imponeres like mye hver gang jeg ser gårdsbrukene kastet inn i fjellsiden. Egentlig er det et under at ikke evolusjonen har gitt sauene korte forben og lange bakben når de bor i bakker som der. På den annen side ville det vært dårlig ide av evolusjonen å lage sau som kun kan stå  og gå i oppoverbakke.

En flott ferie. Deilig med et avbrekk – som vi avsluttet med med en dag på Tusenfryd. Godt med mandag hvor vi alle kan hvile litt. Torsdag skal jeg tilbake i jobb. Første dagen. Det er helt greit. Det er godt å komme litt ut av den rosa mamma-boblen jeg har levd i ganske lenge nå. Fremover skal jeg kose meg med å se på barna mine bli store og flinke(re).