Klima-foreldre

      Kommentarer er skrudd av for Klima-foreldre

Jeg støtter politisk, reflektert engasjement. Oppmøte i en demonstrasjon med hensikt å sikre egen fremtid bør være like lovlig fravær fra skolen som ymse møter og seminarer. Her har skolene misforstått – særlig fordi en av skolens viktigste roller er å lære barn og ungdom kunnskapsbasert og reflektert kritisk evne.

Det jeg ikke støtter er støyen rundt.

Jeg støtter heller ikke opphausingen av at ungdom er så flinke, engasjerte og reflekterte fordi de skal demonstrere.

Det er IKKE stortinget som endrer kloden. Lovboken er ikke løsningen.

Løsningen er i speilet hver morgen. Ser på deg med trøtte øyne, som trenger søvn og nærhet til natur.

Foreldre: hvorfor utfordrer dere ikke barna og ungdommen? Hva kan DU gjøre?

Surfer du på servere i utlandet, vet du at de drives på ren energi? Fra sol, vann, vind?

Tenker du over avtrykket når du absolutt skal til Hemsedal med SUV for å stå på ski? Med årets nye utstyr og klær? Importert og fraktet fra Kina i dieseldrevne skip?

Hva med tiden på russebussen? Utslipp, søppel og ødelagt natur der dere har vært?

Plastposen du har på skolebrødet du kjøper til lunsj og som du hiver, kanskje i bøtta, kanskje på bakken, når du kommer ut. Trengte du den?

For å redde miljøet dropper du kjøtt fra nabogården og spiser heller «burger» med kjøtterstatning laget av Sonja, i områder som en gang var regnskog, mens du i harme klager over palmeolje i sjokolade-egg… fremfor å spise biff fra nabogården.

Gå gjerne i demonstrasjoner. Ta et standpunkt for egen fremtid. Men husk at det ikke er jobben. Erna er ikke løsningen. Heller ikke Lan Marie, Siv eller noen av de andre. De kan komme med tiltak de tror på, i jobben de har betalt for.

Din jobb med å redde kloden er ikke demonstrasjoner eller indignerte ytringer i media. Det er å tenke to ganger. Gjøre noe med forbruket ditt. Droppe det som er unødvendig. Tenke helhet.

Det er et engasjement jeg støtter.

Forøvrig:

En person ytret til meg at det er for mange mennesker i verden. Det er en enorm klimautfordring. Vi må lære bort hvordan man ikke skal lage barn(hele tiden). – Det er nok et poeng at vi er for mange mennesker i verden. At det blir født for mange og at så mange overlever kan være en del av utfordringen. Men er ikke levealderen like utfordrende? Særlig med tanke på at forbruksmønsteret til nettopp denne eldre generasjonen også er av det mest klimautfordrende…