Kropp er topp –

      Kommentarer er skrudd av for Kropp er topp –

På torsdag snakket jeg om pupper, disse fantastiske innretningene vi kvinner bærer med oss. Disse som har mat til babyen, hygienisk, riktig temperert og alt den trenger av næringsstoffer. Da oppfordret jeg til mer toppløssoling. Puppene trenger litt friluft. Jeg har en venninne jeg må fortelle om. Hun ble nemlig en varm sommerdag irritert på at alle menn kunne gå i bar overkropp mens de jobbet med å pusse båt. Derfor tok også hun av seg og pusset båt. Kudos!

Men det var ikke pupp jeg skulle snakke om nå. Det er kropp. Kroppsideal og hvordan vi mennesker herjer med oss selv for å nå et ideal tilpasset noen andres ønsker.

Det er nemlig stadig diskusjoner om jenter, jenters kropp, kroppspress. Egentlig er det helt vanvittig hvordan vi følger en mote, en trend, på kroppen vår. Dette er vel ikke et moderne fenomen, men noe som alltid har vært en utfordring. Derimot er det et nytt problem at vi opererer i den graden vi gjør for å nå opp til et skjønnhetsideal. Jeg må bare legge ved noen bilder av kropper.

I vår higen etter å nå et ideal, som det viser seg er retusjert i vanvittig grad, så ødelegger vi mye i vår egen psyke. Vi når ikke idealet, i hvertfall ikke uten for stor kostnad. I eget hode blir nok aldri helt fornøyde uansett hvor flotte vi er.

Når vi ser på bildene jeg har lagt inn over, så ser vi skjønnhetsideal fra 1950-tallet og fra 1800-tallet. I tillegg har vi med en Barbie-dukke som egentlig kan representere det moderne idealet. Bildene illustrerer, for meg, hvor flyktig idealene er.

Jeg skulle ønske alle kunne være stolte av den kroppen de har. Den personligheten de har. Det er, når alt kommer til alt, det eneste de har.

Nå skal jeg legge til at jeg har mine issues med kropp selv. For all del. Jeg har et svært ødelagt bilde av min egen kropp. Men jeg er bevisst det, og jeg jobber både for å normalisere mitt bilde av meg og for å ha en sunn, frisk og sterk kropp uansett hvordan den ser ut. Kanskje jeg oppdaterer fat2fit serien med bilder etterhvert. Foreløpig jobber jeg med saken, og er evig takknemlig for å være oppvokst som naturist. Jeg tror neppe jeg ville vært såpass avslappet i forhold til kroppen min om jeg også skulle vært opplært til å gjemme den bort.

Sol og sommer – av med klærne! God mandag!