Mandag….

      Kommentarer er skrudd av for Mandag….

Det er mandag. En ny uke er over oss. For noen er den som en stormende bølge. Nattsvart samvittighet som velter seg over en. Alt som må gjøres. Alt som skulle vært gjort. Dårlig selvtillit og dårlig samvittighet som slåss om plassen.

Skulle

Burde

Måtte

Kunne

Jobben er ikke bra nok

Helgen var ikke perfekt

Tenk om bare

Når jeg bare finner mannen…

Mannen

MANNEN

Eller kanskje det er jobben? Drømmejobben?

Da løser alt seg. Jeg får selvtillit. Tilværelsen blir lys. Jeg blir lykkelig og alle rundt meg oppdager hvor fint et menneske jeg er. Alle blir misunnelige på meg. Meg. MEG. Og alt JEG har og kan og har oppnådd.

Eller….?

Personlig har jeg for lenge siden lagt fra meg higen etter å få alt. Å vente på ett eller annet som skal gjøre alt perfekt, og mest av alt gjøre meg perfekt lykkelig. Jeg strever nok med å få dagene som er, her, nå, til å være. Jeg tenker at jeg har ikke anledning til å bli lykkelig senere. Jeg må gjøre det nå. I dag. Nå. Med en gang.

Og vet dere mine triks? De er utrolig enkle:

  1. Jeg skal kunne se meg selv i øyene. Enten det er i dag, i morgen eller på dommens dag
  2. Jeg tilgir. Jeg tilgir de som er kjipe med meg. Og dem er det noen av – selv om jeg ikke alltid skjønner det. Jeg tilgir også meg selv.
  3. Jeg står opp mot urett. Jeg tålererer ikke mobbing, trakassering eller plaging. Hverken av meg eller andre.

Det jeg egentlig gjør aller mest? Jeg jobber bevisst med å nyte alt som er bra. Her. Nå. For vet dere hva? Selv om jeg ønsker meg, selv om jeg jobber for, så har jeg det jaggu ikke så verst her og nå heller.