Mensen

      Kommentarer er skrudd av for Mensen

Mensen, månedlig blødning fra «der nede», smerter, beviset på at man er kvinne – at man kan lage barn. Det er flaut. Tenk så flaut det er!

Tenk. Det er flaut. Det at kroppen hver måned gjør seg klar fordi den kan være med på livets vakreste eventyr er flaut. Det er flaut at noe som er helt naturlig  gir rødmende kinn og ubehag. Hvorfor er det sånn?

Jeg er helt enig i at det er flaut. Jeg syns det er flaut at jeg har mensen. Jeg er livredd for at jeg skal blø gjennom så noen kan oppdage at jeg blør. Men det er jo helt naturlig å blø.

Bilde fra artikkel i dagbladetr http://www.dagbladet.no/2015/04/01/kultur/kunst/bilde/menstruasjon/38511957/ om Rupi Kaur sitt kunstprosjekt

Bilde fra artikkel i dagbladet http://www.dagbladet.no/2015/04/01/kultur/kunst/bilde/menstruasjon/38511957/ om Rupi Kaur sitt kunstprosjekt

Det har vært noen artikler om mensen nå på våren og forsommeren. Jeg syns vi skal snakke mer om mensen. Mensen er en del av det at kroppen vår kan lage et helt nytt menneske. Tenk så fantastisk. To små frø som blir et helt, fullstendig og vakkert lite menneske. Og så skal det være flaut med beviset på at vi kan det hver måned. Vi må snakke mer om mensen. Vi må snakke mer om blod og slim fra kvinnekroppen. Vi må snakke mer om naturlige kvinnelige kroppsfunksjoner.

Jeg lurer på hvorfor dette er flaut? Egentlig lurer jeg ikke. Det er i dagens samfunn helt greit å snakke om menns kroppsvæsker og kroppsfunksjoner. Det kan sikkert være litt flaut å snakke om erigerte peniser og sæd, men det er likevel så normalisert at det er ikke så veldig flaut. Det er noe alle «kan» noe om også. Kvinnelige kroppsfunksjoner er derimot mer tabu. Forsøk å diskutere kvinnelig ejakulasjon og se hvor mange som rødmer versus å nevne sæd…

Reklame i dag er også rettet mot at det er flaut.

Jeg vil ha et samfunn hvor kvinnen og hennes fantastiske kropp ble hyllet. Moder Jord. Livgivende kraften. Det skal tilbes.

Mother Earth, conceptual computer artwork. Foetus in a transparent Earth, being held by female hands.  http://ndla.no/nb/node/100937

Mother Earth, conceptual computer artwork. Foetus in a transparent Earth, being held by female hands.
http://ndla.no/nb/node/100937

Bare så det er sagt, så skal det ikke tilbes på bekostning av mannen. Mange menn føler seg nok truet og mindreverdige når vi snakker om at kvinner skal tilbes for noe menn ikke også kan gjøre. Det ene menn er 100% avhengig av kvinnen til å få til i dagens samfunn – nemlig å skape en baby. Menn er like fantastiske skapninger, på sitt vis og vi skal beundre dem like mye – bare ikke for det samme. Og nå har jeg fokus på kvinner og ikke menn.

Alle kvinner burde omfavne menstruasjonen. Ikke at jeg roper ut at jeg har mensen, eller er hippie på annen måte, men jeg aksepterer at jeg har mensen som en del av det å være i fruktbar alder. Jeg har hatt menstruasjon siden jeg var 10 år, og føler kanskje at jeg begynner å bli ferdig. Men inntil jeg ER ferdig, så er jeg glad for hver gang den dukker jevnlig opp. Da vet jeg at kroppen min fortsatt har det bra og fungerer.

En av grunnene til at jeg plages lite av menstruasjon er remedie som brukes. Før brukte jeg tamponger og bind, men hatet det. Tamponger er ekkelt og bind stinker.

kk.no

kk.no

Bestevenninnen oppdaget damebeger og jeg ble hekta. Fantastisk oppfinnelse som anbefales. Den lukter ikke, den lekker ikke og den er langt mer hygienisk.

 

https://no.wikipedia.org/wiki/Mensbeger

https://no.wikipedia.org/wiki/Mensbeger

Mensbeger finnes i utallige varianter, så det er bare å finne den som passer deg. Langt rimeligere enn bind og tamponger er de, og ikke minst miljøvennlige. Disse kjøpes, brukes og vaskes i opptil 10 år.

Nyt sunne friske kropper som kan bære frem babyer. Det er jo fantastisk!