Når vekten går feil vei! – fat2fit – Oppdatering

      Kommentarer er skrudd av for Når vekten går feil vei! – fat2fit – Oppdatering

Helt siden før sommerferien omtrent så har vekten vært ganske stabil, med en viss reduksjon. De siste to ukene har vekten gått opp. Det er feil vei!

korrekt-mate-a-bruke-badevekten

Før sommeren gikk jeg ned 1 kg i uken i snitt. I sommer holdt jeg vekten stabil, men gikk godt inn i centimenter både her og både der. Kjempefornøyd med det. Etter ferien har jeg gått litt ned, og nå OPP. Jeg har tenkt at dette må være fordi jeg beveger meg mer og derfor bygger muskler. Forrige uke gikk jeg inn 3 cm i låret og fikk jo egentlig bekreftet hva jeg trodde. Men denne uken har jeg gått opp ytterligere! Det liker jeg dårlig.

Nå vet jeg at det går litt opp og litt ned. Kroppen trenger tid til å omstille seg, venne seg til og komme på plass. Hormoner og alt endrer seg når man går ned i vekt og spiser naturlig, ubearbeidet og sunn mat. Likevel plager dette meg og jeg har gjort noen tankeanalyser av hva som kan være årsaken til at kurven nå peker oppover og hvordan jeg kan snu den:

Søvn

 

Veldig gøy med dingser. Jeg digger dingser og er dingsoman. Mannen bare flirer av meg. MEN når dingsomanien faktisk er nyttig, så er det jo ikke bare dumt! Her er den nyeste dingsen – Fitbit Surge som registrer søvn og søvnmønster. Jeg har kanskje sovet nok, sånn i antall timer og minutter, men når jeg ser på mønsteret så skjønner jeg hvorfor jeg har følt meg mer sliten og mindre opplagt enn jeg pleier. Lille Gnurf spiser/koser fortsatt en del om natten og det gir meg urolig søvn og våkenperioder.

Vann

springvannJeg har drukket for lite vann i det siste. Jeg har følt litt hang til noe som smaker, og det har nok påvirket endel. Jeg vet at jeg trenger mye vann i prosessen. Rent vann. Kroppen trenger kanskje litt hjelp til å skylle ut og rense opp. Jeg vet ikke. Jeg vet bare at når jeg drikker nok rent vann så fungerer jeg også mye bedre – både når det gjelder energi og når det gjelder fordøyelsen.

Ketose

Jeg har vært i ketose hele tiden, om enn i svakere grad enn jeg er nå. Jeg måler med ketostix hver morgen og har de to siste dagene fått mørkere utslag. Jeg leste en artikkel om optimal ketose. Noen har forsket seg frem til optimal fettforbrenning og at man da må ha et ketonnivå i blodet på 1,5 – 3 mmol/L. Vi har individuelle tålegrenser for karbohydrater også. Ketostixen vil i følge skribenten, bare gi en indikasjon på ketose, uten å gi klart svar på hva DU behøver for å forbrenne fett.

Jeg bruker som sagt ketostix og har nå kjøpt nytt abonnement på Lifesum. Jeg vet at jeg ikke behøver å kjøpe, men kan bruke gratisversjonen. Jeg vet også at det skjer ikke rett og slett fordi jeg da ikke har mulighet til å legge inn egne oppskrifter, matvarer osv.

Nå har jeg ganske god kontroll på inntaket av karbohydrater, og sammen med ketostixen, så vil jeg vite ganske godt hvor jeg kan ligge og hvor jeg ligger. Jeg må være nøye for dette er en livsstilsendring, og jeg må lære meg gode vaner på veien mens jeg går ned i vekt.

Mensen

Lille er nå 9 måneder. Jeg burde få tilbake mensen snart? Lille spiser fortsatt endel om natten og har tydelig behov for den trøsten, varmen, kosen og tryggheten. Og kanskje litt tørst også.

Beklager å være personlig her altså, men nå tenker jeg at det er på tide at jeg får tilbake menstruasjonen. Akkurat nå kjennes det på kroppen som om jeg er skikkelig premenstruell med kviser, mage, muskler og alt. Helt greit om den kommer nå. Da vet jeg at hormoner osv er på plass. Jeg skal ikke ha flere barn (nei, jeg er ikke gravid), så egentlig kunne den bare droppet helt å komme tilbake. Men jeg vil ikke i overgangsalderen riktig enda heller.

Typisk premenstruell er jo litt treg mage og vannlagring i kroppen. Det kan ha gitt utslag både på cm og vekt i dag. Håper jeg.

What to do?

Hva gjør jeg nå? Jeg skal jo ned totalt 30 kg og nå går det feil vei… Egentlig skal jeg gjøre det veldig enkelt den neste uken:

  1. Sørge for 7 timer søvn hver natt
  2. Drikke nok
  3. Spise lite karbohydrater og følge med på lifesum og ketostix.

Jeg beveger meg ikke mest, men egentlig nok. Det blir ikke jogging på lørdag, for Høvdingen og Vesla skal til besteforeldrene som har vært på ferie i fire uker. Men mulig Mannen og jeg sykler en tur med Lille. Testsykler en tur vi har  snakket om å ta med barna på. Så får vi se hva slags resultater vi har neste onsdag.

Ukesresultat

Det gjorde godt å skrive og tenke dette, Jeg er litt mer optimistisk nå 🙂 Skikkelig nedtur på vekten i morges.

Her er i resultatene, selv om jeg ikke har veldig lyst til å legge dem ut denne gangen. Vi, jeg, du, alle, må huske at det går opp og ned.

Dato Vekt Lår Rumpe Hofte Midje Bryst Rygg Overarm
31.08.16 + 1.4 +2 0  0  +3 0  0 +1