Nedprioriteringsliste

      Kommentarer er skrudd av for Nedprioriteringsliste

Til stadighet hører vi snakk om at vi må prioritere. Det skal skrives lister over prioriteringer og hva vi skal gjøre, når de skal gjøres og i hvilken rekkefølge. Disse listene skal bidra til at vi stresser mindre og får gjort mer. Da kan vi ha fokus på den ene tingen vi skal gjøre og bare den. Vi slipper å ha bakhodet fullt av lister over ting som skal gjøres og vi kan gjøre ferdig en og en ting. Selv bruker jeg liste-systemet til det fulle og elsker å kunne krysse av litt og litt fra listene.

Liste-de-sites-300x256

Men i dag. I dag skal jeg snakke om noe helt annet. Det er en liste det også. Jeg skal sette opp en nedprioriteringsliste! Det er mange ting som burde, kunne, skulle vært gjort, men som vi bare ikke gjør. Mens jeg gjorde en av de tingene, kom jeg på at jeg har mange ting jeg rett og slett nedprioriterer. En hel liste faktisk. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive ned denne listen og kose meg med det. Jeg regner med at det er flere enn meg som har en nedprioriteringsliste.

Det jeg holdt på med i dag, som er av de høyeste (eller laveste?) på nedprioriteringslisten min, er gulvvask. Det gidder jeg stort sett bare ikke. Jeg støvsuger, og så får det holde. Men i dag vasket jeg gulvet. Det gjør godt også. Mange syns husarbeid er kjedelig og kjipt. Jeg syns egentlig det er litt meditativt. Da kan jeg pusle med det jeg pusler med, og bare det. Gjerne med høy musikk og rødvin til. Det var forøvrig uten rødvin denne gangen ettersom dette var på formiddagen. Men gulvet ble fint det.

En treningsøkt i følge tara.no

En treningsøkt i følge tara.no

Som sagt så syns jeg husarbeid er helt greit. Det tar tid, jeg blir svett, hele familien skal ordne dette sammen og det blir så fint og deilig etterpå. Og ja, barna er med og gjør sin del i denne familien. MEN, selv om sengetøy og håndkleskift gjøres, gulv støvsuges og bad vaskes, så tørker jeg sjeldent støv. Jeg tar det når det syns eller plager meg. Det er en oppgave jeg anser ganske unødvendig å ta ofte, så det nedprioriterer jeg.

Alle skal gjøre sin del

Alle skal gjøre sin del

Vinduer er fint. Supert å se ut av. Kjipt når solen skinner på. Jeg prioriterer laaaangt ned å vaske vinduer. I år har jeg faktisk ikke vasket vinduer. Og det syns. Vi har barn som kladder på vinduene, så det syns veldig godt. Selv om vi hadde prioritert vindusvask, så ville de blitt møkkete på null-komma-svisj uansett. Vær, barn, pollen og så er det like støvete og møkkete.

Hos oss er det masse insekter i hagen. Rett og slett fordi gressklipping er på nedprioriteringslisten. Vi gjør det når vi må. I fjor klippet vi gresset en gang. VI har klippet en gang i år, og jeg regner med at vi må klippe to ganger til. Kanskje.

 

Verdens råeste gressklipper i følge TV2 http://www.tv2.no/a/4089734

Verdens råeste gressklipper i følge TV2 http://www.tv2.no/a/4089734

Lese aviser prioriteres ofte også bort. Det er ikke bare tid og konsentrasjon som er årsaken til det. For min del orker jeg ikke all blod, vold og urettferdighet midt i ansiktet hele tiden. Derfor velger jeg akkurat nå å se litt sidelengs på det. Jeg leser aviser altså.. bare ikke så mye og så nøye akkurat nå.

Det finnes en zillion ting til som nedprioriteres. Men det får jeg se på en annen gang.