Nytt år. Ny start. – From fat to fit

      Kommentarer er skrudd av for Nytt år. Ny start. – From fat to fit

Julen er over. Hverdagen er tilbake. Eller, julen er ikke helt over. Den sitter litt igjen. Diverse steder på kroppen sitter julen fortsatt igjen, selv om julemusikken er stilnet, maten er ferdig fortært, gavene er åpnet og pakket bort og nissene har gjemt seg igjen.

Jeg har latt kroppen forfalle litt i julen. Helt utrolig hvor mye den klarer å lagre på tre uker. Jeg har ikke karbet i tre uker, men jeg har ikke trent, og jeg har ikke levd ketogent. Jeg merker på kroppen at den hadde godt av en endring, men jeg merker enda mer at den syns det er godt å være tilbake i hverdagen med trening, LCHF og normale rytmer. Jeg tror vi har godt av endringer. Selv om endringen er kortvarig, og vi sjokkes litt, så tror jeg det er sunt.

Mennesker har en tendens til å trives veldig godt der de er. Selv om de ikke trives der de er og ønsker endring, så kvier de seg. Vi vil ikke ut av komfortsonen og lurer oss inn så godt vi bare klarer. Jeg skal forsøke å utfordre meg selv ut av komfortsonen i større grad i 2017. Jeg tror jeg må begynne med å pitche artikler, men aller først skal vi få ryddet mellomrommet her. Der kan vi voksne snike oss vekk for studier, skrivestund eller en gjest kan få overnatte.

Inntil skriverommet er på plass må vi make do with what we got. Og vi har egentlig ganske mye.

Jeg restarter når det gjelder veiing og måling. Jeg skal kun veie og måle en eller to ganger i måneden. Jeg tenker jeg skal forsøke en gang i måneden først og fremst. Jeg skal ikke ha samme fokus på vektreduksjon eller størrelsesreduksjon nå. Fokuset er fit, trivsel og sterk. Jeg har klart å gjennomføre to treningsøkter og vi skriver 4. januar. Tredje økt i kveld og jeg føler meg egentlig godt i gang.

Ha en god dag og uke. Husk at det er de små endringene som utgjør mest. Som AC hele tiden sier – og har helt rett i – fire knebøy mens du bretter klær er uendelig mye mer enn ingenting. Legg inn litt i hverdagen, knebøy når du tømmer oppvaskmaskinen. Utfall mens du bretter klær. To trappetrinn ad gangen. Trappen fremfor heisen. På denne måten aktiviserer du store muskelgrupper og det er bra. Har du litt ekstra tid, legg inn planken, sideplanke og et par push-ups. 6×3 burpees også så har du en hel treningsøkt fordelt på en dag. Da trenger du ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke har tid til gymmen.

Lykke til 🙂