Økologisk kjøtt

      2 kommentarer til Økologisk kjøtt

Her går det virkelig i ett om dagen, men jeg skal få lagt ut flere innlegg. Jeg har mange på gang i hodet, men så kommer livet i veien og så får jeg ikke skrevet. Det er jo også noe med at babyen begynner å bli større og krever mer. Da blir det mindre tid her. MEN, en ting må jeg fortelle om…

Jeg er opptatt av dyrevelferd. Jeg er kjøtteter og vil ikke endre på det. Samtidig ønsker jeg at dyrene jeg spiser skal ha et godt liv før de blir en mør biff på min tallerken. Jeg vil at de skal være lykkelige og ha et godt liv med mest mulig naturlig ren mat og frihet. Selvsagt er jeg ikke helt trofast til min egen overbevisning, så jeg handler også på pris.

Ved et par anledninger har jeg handlet kjøtt via min bestevenninne. Det kjøttet er GODT. Det er hverken økologisk eller grassfed, men det er godt. Jeg vet at dyrene har det bra, jeg har vært og hilst på dem, og kjøttet er tilsatt hverken salt, vann eller annet før jeg får det. Dyret er slaktet, partert og fryst. Eventuelt så er det kvernet før frysing.

Men, min Bestevenninne har tipset meg om en bonde ved navn Andreas  Graff. Han driver Graffegården på Degernes i Rakkestad. På denne gården har han Østlands rødkolle. Dette er kurasen som ble brukt her på Østlandet før man på 60-tallet fikk NRF. Dyrene kun gressforet og kjøttet er økologisk.

Tipset fra Bestevenninnen var at han nettopp hadde slaktet og hadde kjøtt til salgs. Vi bestilte 10 kg. Prisen var rimelig, og for bare noen kroner ekstra så leverte han på døra! En hyggelig mann. Hyggelig pris. Og kjøttet… O M G Det er virkelig noe av det beste jeg har smakt!! Jeg anbefaler økologisk kjøtt fra gressforede dyr!

 

2 thoughts on “Økologisk kjøtt

 1. Henriette

  Det er viktigere at kjøttet er gressforet,, en økologisk. Fettsammensettningen er bedre på grovfor en på økologisk kraftfor. Norske Black Angus er foret hovedsakelig på gress, omega-3-fettsyrer i kjøttet på linje med laks.

  Så nestbest er er gressforet før økologisk kraftfor-foret. Men det ER ofte en forskjell! Vi vil spise billigst mulig, men da har dyret også fått billigmat. Kvalitet koster. Tradisjonell kylling og tradisjonell svin er vel kjøttet med «dårligst» kvalitet i butikkene i dag. Helsigvis finnes det bedre alternativer, steder der kyllingene har 3 ganger så mye plass, lever 3 ganger så lenge, men koster også 3 ganger så mye. Kvalitet fremfor kvantitet. Vi deler opp både kylling og andebryst i stedet for å meske oss med et helt bryst hver. For å få merke produkter økologisk så kreves det mye. Som du sier finnes det mange lykkelige kuer og griser som har det bra i tradisjonell drift.

  Hilsen hu som har den nyttige utdannelsen landbruk og naturforvaltning ???

  1. verdtaalese Post author

   Du har selvsagt rett. Jeg tror vi ville fått best kvalitet og lavere pris om vi droppet noen av mellomleddene. Jeg betalte som sagt 220kr kg for litt forskjellige typer kjøtt, men alt av beste kvalitet fra gressforet dyr sommer og vinter. Gammel kurase, økologisk OG gressforet. Snakk om Kinderegg. Dette ble levert på døren. Samme kjøttet og samme kvalitet ville kostet mye mer i butikken. Jeg tenker mao to tanker her:
   1. Gressforet og helst økologisk
   2. Færre ledd fra råvare til forbruker

Comments are closed.