Pessimismetrollet

      1 kommentar til Pessimismetrollet

Kjenner du følelsen? Frustrasjonen som bygger seg opp, du føler at du ikke har eller kan noenting, du er ikke der du ønsket å være da du var ung og lovende? Jeg har hatt det sånn flere ganger. Jeg slites i stykker av rastløshet og behovet for å komme meg opp og frem. Finne min plass i livet, skape en karriere, komme videre, anerkjennes for det jeg er flink til. Men så kommer tanken – hva er jeg flink til? Hva kan jeg? Har jeg oppnådd noe som helst?

I slike perioder så er pessimismetrollet svært tilstede. Du vet, det store ekle trollet som bare lager trøbbel for deg. Kanskje ditt troll ser omtrent sånn ut:

Egentlig spiller det ingen rolle hvordan det ser ut. Det er ekkelt, det er slemt og eneste ønske og oppgave dette trollet har er å skape problemer for deg. Det sørger for at du syns du er kjip, det du gjør er kjipt og at du ikke får til eller har fått til noe som helst.

Trollet, la oss kalle ham.. hmmm… Even, det er et passe ufarlig navn. Even er din fantasi. En del av deg, noe du selv skaper. Ikke bare det., Even er også noe du selv holder liv i. Neste gang du kjenner frustrasjonen slår deg i pannen med en klubbe, se for deg Even, at han slo deg. Hvorfor gjorde han det? Hva var hensikten? Du skal føle deg dårlig, mindreverdig og kjip. Han ELSKER Jante-loven. Det er Even som snakker når du lar ham og som baksnakker eller er negativ til andre mennesker rundt deg. Even er ikke din venn!

Even kan være veldig fremtredende her hos meg. Når jeg ønsker meg ny jobb og ser meg om etter det, så er Even der. Han forteller meg om alt jeg ikke kan, hvor flinke ALLE andre er, hvor bånn i bøtta jeg er. Ofte så har jeg trodd på Even, enda Even beviselig tar feil. Men nå har jeg planer om å hive ut Even. Ettersom han er en del av MIN fantasi, så kan jeg vel også kaste ham ut?

Neste gang Even dukker opp skal jeg se for meg at han er den lille ufarlig dotten han er. Noe sånt kanskje?

Litt sånn «absurdulum» som man ble kvitt hambuser med i Harry Potter sin verden. Even er en hambuse i min fantasi. Nå skal han bort.

Jeg kan masse. En venninne av meg hjelper meg med å skrive CV om dagen. Da må jeg bli kvitt Even. Han ødelegger for fokuset på hva jeg faktisk kan og har gjort. Skal jeg være helt oversiktlig så har jeg klart å gjøre masse. Jeg hadde store planer, men de ble ikke noe av. De er endret per i dag. Men jeg har bodd alen i Finnmark i fem år. Det å reise opp dit mutters alene var litt av en utfordring, men det kan jeg fortelle om en annen gang. Jeg fikk et barn som jeg var helt alene med til han var fem år. Ikke sånn at jeg ikke hadde noe hjelp. Mens vi bodde i Finnmark stilte faren opp noe og her sørpå har mine foreldre vært suverene. Jeg har kjøpt meg egen bolig, to ganger, og administrert utleie av den ene fra Oslo til Finnmark. Jeg har kjøpt og solgt biler ettersom penger og behov har tillatt det. Jeg har nå Mann, tre barn hus og bil og katt. Jeg har cand.jur. tittel og fast, full jobb. På fritiden gjør jeg mye av det jeg elsker mest, blant annet å skrive. Jeg har tatt tak i livet, kosthold og vekt og skal komme i gang med trening igjen. Even, du har ingenting du skulle sagt!

Even, absurdulum!

 

 

1 thought on “Pessimismetrollet

  1. Pingback: Hva skal jeg bli når jeg blir stor? – Verdtålese

Comments are closed.