Pride

      Kommentarer er skrudd av for Pride

I dag oppdatert jeg en aviskronikk hvor forfatteren forteller at hun har opplevd ubehageligheter fordi hun er lesbisk og at hun har måttet komme ut av skapet flere ganger. Hvorfor gikk hun inn der i utgangspunktet?

Før du blir provosert, så les litt videre. Jeg vet inderlig vel hvordan verden blant folk er. Det er ikke sånn det er i min verden, og derfor heller ikke sånn jeg håndterer verden. 

Når det premisset er lagt, så lurer jeg på to ting:

1. Hvorfor må man «ut av skapet»?

2. Hvorfor er det noen som bryr seg?

Personlig er jeg lite til fullstendig uinteressert i hva andre gjør og med hvem, så lenge det er frivillig og voksne deltakere. Om du elsker jenter, gutter, lyse, mørke, religiøse, ateister eller hvasomhelst, så er det i grunnen ganske uinteressant for alle andre?

For all del, jeg kan være nysgjerrig. Jeg er hverken lesbisk eller religiøs og jeg er av natur nysgjerrig på alt jeg ikke vet noe om. Hvordan skal jeg ellers lære og forstå? Men interessert med ondt for øyet?

Derfor lurer jeg på… hvorfor må man ut av skapet? Hvem man elsker vil jo synes når man holder hender og kysser i offentlighet. Jeg har ikke Sett andre komme ut av skapet å si: Jeg elsker en spjæling/en hvalross/en muslim eller gudforby – en politiker! Jeg har også sjeldent sett andre enn nettopp homofile kvinner og menn ha er behov for å fortelle om deres seksuelle preferanser. Er det interessant? Bryr andre seg virkelig om jeg liker menn, kvinner, begge, samtidig, porno, analsex, bdsm, vanilje eller whatever? 

Man kan si at homofili er det som er annerledes derfor kan noen ha behov for å proklamere sitt «avvik». Men bdsm er også et avvik. Jeg har ikke sett mange være opptatt av det. Eller å fortelle at man er libertiner. Akkurat det burde kanskje flere vært. 

Poenget er at Joda, dessverre er dette nok fortsatt en greie som enkelte er opptatt av at er avvik, men er det i hovedsak særlig interessant? Jeg er avvikende fra «normalen» på mange punkt. Jeg føler ikke for å «komme ut av skapet» likevel. Seksuelt eller ikke, dette er da hverken interessant eller noe som andre har noe med.