Rocking down the fat – Fat2fit oppdatering uke 8

Jeg har tatt frem rockeringen min. En slik med vekt. Jeg kjøpte den for leeeenge siden, men nå tenkte jeg at det var på tide å finne den frem igjen. Magen min har båret 3 barn og den trenger litt ekstra hjelp til å trekke seg sammen. Det er ikke bare fett der, det er også et behov for å styrke musklene.

Jeg kjøpte denne for mange år siden. Etter at jeg fikk Høvdingen mener jeg. Periodevis har jeg vært flink til å bruke den, og nå skal den frem igjen. Har også funnet frem vekter så jeg kan trene styrke. Vi har snart funnet frem treningsrommet i kjelleren fra alt rotet også. Det er godt, selv om vi nå nok kommer til å priorietere uteområdet og garasjen noen dager ettersom det er sol og varmt.

Her er nå rockeringen, eller tilsvarende den jeg har. Den som er på bildet koster 199 kr hos aktiv fritid. Litt avhengig av vekt og materiale koster de fra 179 kr til 299 kr på nettet. Det er altså muligheter til å kjøpe uten å blakke seg helt.

Trenings ring

Trenings ring

Det som er med disse er at de veier litt. Denne som er avbildet veier 1.2 kg. De finnes også i 1.5 kg og 2 kg. Jeg er litt usikker på hva min er, men tror den er 2 kg. Den er ganske hard. Magen og ryggen får juling i begynnelsen. Etterhvert herdes kroppen så du ikke lenger får så vondt eller blåmerker :-0 Jeg har tatt min i bruk igjen og har blåmerker på lårene når jeg glipper den. Ellers husker kroppen min ganske godt hvordan dette fungerer. Har brukt den 2-3 minutter i tre dager, litt hver vei. Merker det egentlig godt, så får vi se om det gir noen utslag på magens størrelse etterhvert.

Vekten går i hvertfall nedover. Jeg kan ikke klage over det. Nå har jeg en totalreduksjon på 33 cm og 8.8 kg. På 8 uker. Jeg er veldig fornøyd. 1.3 kg til første delmål. Snart sommerferie med sommerens fristelser. Jeg kommer til å fortsette å være streng, selv om jeg nok slipper litt opp i sommerferien. Jeg må bare huske å beholde det mentale bildet av hvordan jeg ser ut hver gang jeg fristes av is og kaker. Litt frukt og bær må være lov i solen.

Jeg fant et program for rockering på iForm.nu:

Uke 1 + 2

2 minutter

Stå med føttene i skulderbreddeavstand, med ringen i midjehøyde. Sett den i sving, og hold den i gang ved å gjøre sirkelbevegelser med hoftene. Det krever litt øvelse, men du lærer det fort. Sving den veien du finner naturlig, så kan du senere prøve å svinge motsatt. Øv deg på å.holde i gang ringen i to minutter sammenhengende. Mister du den, tar du den bare opp og fortsetter. Det gir god trening til du klarer å holde den i bevegelse hele tiden.  
4 minutter

Varier mellom å svinge ringen fort og sakte rundt, og hold armene vekselvis vannrett og lodd rett. Sørg for å utfordre deg selv hele tiden, slik at svetten renner. Gjør øvelsene minst 3 x ukentlig.

Uke 3 + 4

2 minutter

Sving på vanlig måte, og hold i gang ringen i to minutter. Skift gjerne retning underveis, slik at du utfordrer deg selv og svinger motsatt av det som faller mest naturlig.
6 minutter

Skift mellom å svinge ringen fort og langsomt rundt. Varier armbevegelsene, slik at du veksler mellom å holde armene vannrett og loddrett over hodet. Sørg for å utfordre deg selv hele tiden, slik at du svetter skikkelig og får opp pulsen. 
1 minutt

Turbovariant: Sving ringen rundt så fort du overhodet kan. Gjør øvelsene minst 3 x ukentlig.

Uke 5 + 6

2 minutter

Sving på vanlig måte i to minutter. Skift retning underveis, og sving motsatt av det som faller mest naturlig. 
4 minutter

Bytt på å svinge ringen fort og langsomt rundt. Varier armbevegelsene, slik at du veksler mellom å ha armene vannrette og over hodet. Sørg for å utfordre deg selv hele tiden, slik at du svetter og får opp pulsen.
2 minutter

Spaser rundt mens du holder ringen i bevegelse. Gå med langsomme skritt, slik at du klarer å holde kontrollen. 
1 minutt

Turbovariant: Sving ringen så fort du bare kan. Gjør øvelsene minst 4 x ukentlig.

Når jeg uansett skal rocke fremover så kan jeg kanskje teste dette.

Her er ukesresultatet:

Dato Vekt Lår Rumpe Hofte Midje Bryst Rygg Overarm
25.05.16  -1.2  0  0  -2  -1  -3  0  0

2 thoughts on “Rocking down the fat – Fat2fit oppdatering uke 8

  1. Henriette

    En is om dagen og en skive på restaurant er mine utskeielser på ferie! Null ris og pommes frites! Og vin, det leverer godt med. Du kommer til å klare deg fint på ferie!

    1. verdtaalese Post author

      Takk for tilliten. Hjemme har vi fått helspeil som hjelper på motivasjonen ?

Comments are closed.