Romjul, mellomjul, eller hva du nå kaller det.

      Kommentarer er skrudd av for Romjul, mellomjul, eller hva du nå kaller det.

Den tiden vi er inne i nå – romjulen eller mellomjulen- tiden mellom julaften og julehelligdagene og nyttår. Egentlig er mellomjul ganske misvisende. Det hentyder (i mitt språklige øre) på tiden mellom jul, altså årets julefering og neste år. De jeg har hørt bruke det, har brukt det om tiden mellom jul og nyttår. Så da holder vi oss til det.

Vi har hatt noen fine dager både før jul og etter jul. Dagene har vært hektiske og før jul gikk det nok en kule varmt… eller to. Men så ble det både rent og ryddig. Det er jeg svært fornøyd med! Det står fortsatt igjen en god del og vi satser på å få unna mye i løpet av julen. Jeg gleder meg fortsatt til å kjenne roen senke seg. Sånn som jeg husker fra jeg var barn.

Lille har vært syk i en uke. Onsdag før jul kom feberen. Det er snørr, hoste og generelt dårlig allmenntilstand. Ikke spesielt stas med noe som helst. Da blir dagene ekstra rolige for oss alle sammen. Det er vel typisk det – at minst ett barn er sykt i julen. Heldigvis har vi fine store barn. De er ikke alltid perfekte, men de har vært til uvurderlig hjelp. Er vi flinke nok til å fortelle dem det? Nei, kanskje egentlig ikke. Jeg tror jeg skal ha det som nyttårsforsett – sørge for at barna, Mannen og andre jeg bryr meg om skjønner at de er viktige i livet mitt.

I morgen skal jeg jobbe. Men det er eneste dagen. Greit å komme seg bort fra julens fristelser. Jeg har tillatt meg to dager med høykarb, men nå er vi på lavkarbo igjen. Frem til fredag. Da skal jeg tillate meg frislipp en gang til. Etter det er lørdager høykarb-dager, men ikke med samme grad av frislipp. Med juleforberedelser og en syk Lille, så har treningen lidd også. Vekten har gått litt ned, og cm delvis likeså. Jeg mister mao litt muskelmasse, men antar kroppen raskt kommer tilbake.

Mens jeg venter på julefreden og hverdagens kjas og mas – ja, jeg ser også motsetningen her – så sitter jeg nå her og kikker på peisen gjennom juletreet. Jeg har det ikke så verst likevel