Rutinenes kvelende paradoks

      Kommentarer er skrudd av for Rutinenes kvelende paradoks

Mennesker er vanedyr. Vi gjentar handlinger, spesielt håndtering av handlinger og oppgaver som gjentas.

Vi står opp til samme tid. Spiser samme frokost. Middagen fortæres til samme tid og vi legger oss til samme tid. Noen har til og med sex på samme tid og måte hver gang.

Dette gjør gjerne at dagene sklir bedre. Man får gjort det som må gjøres og handlingene er automatisert, så det krever ingenting å utføre dem.

Jeg er dronning av faste mønstre og lister. Flere psykologer og stressmestrere anbefaler å bruke oppgavelister for kontroll og evne til å få utført oppgavene som skal gjøres. Jeg følger dette og får gjort det som står på to do listen med god kontroll.

Jeg hater det!

Jeg finner rutinene og listene og de automatiserte handlingene kvelende, fordummende og begrensende.

Jeg leter etter muligheter til å bryte ut. Finne bedre løsninger. Være kreativ, variere, uten å glippe på oppgaver som må gjøres. Jeg øver meg også på å overse alt jeg ikke har gjort og ikke får gjort. Jeg er foreløpig knallgod på å overse støv og møkkete vinduer