Sommerferie = leksefri….

      Kommentarer er skrudd av for Sommerferie = leksefri….

Så var det sommerferie. Jeg husker enda følelsen av lette ben i sommervarme som gledet seg over to måneder med is og bading, sol og ferie før nok et strevsomt år på barneskolen skulle ta til.

Nå er det ikke jeg som går på skolen, men jeg gleder meg over skolefri likevel. Selvsagt gleder jeg meg på vegne av barna, men mest gleder jeg meg over leksefri. Jeg er ganske lei lekser kjenner jeg. Ikke er jeg spesielt pedagogisk når jeg er sliten, på ettermiddagen og Høvdingen ikke har hverken konsentrasjon eller tålmodighet igjen han heller. Lekser er med andre ord ikke læringsfremmende her i huset.

Det er mye snakk om forsetter i forbindelse med nyttår. Jeg tror jeg skal forsøke å ha forsett om å gjøre lekser mer pedagogisk og tålmodig til høsten. Men beklager Lærer, da kan det hende vi ikke gjør det dere egentlig ba oss om på lekseplanen. Så lenge han lærer det han skal, så tenker jeg at det må være greit at vi finner bedre metoder.

Har noen av dere tips? Høvdingen skal begynne i 4. trinn. Det jeg tenker er å forsøke å få gjort læringen mer kreativ og spennende.

Men før høsten er det sol (ikke akkurat nå kanskje), sommer, iskrem, god mat, ferie, reise og sand mellom tærne. Jeg lover ikke å skrive ofte i juli, men jeg lover å stikke innom. Før den tid har vi uansett en uke til før den store sommermåneden trer til.