Spekket er som fryst fast

      Kommentarer er skrudd av for Spekket er som fryst fast

Kaldt

Det er kaldt. Sånn skikkelig kaldt. Ikke sånn tørr fin kulde som det er greit å være ute, men sånn gjennomtrengende fuktig iskulde. Sånn som trenger seg inn overalt og forvandler selv ditt minste atom til en liten isklump. Så kaldt er det. Forbrenningen min fungerer dårligere på karbohydrater, så det gjør også at jeg er kald. I går følte jeg meg i grunnen litt som tørris, eller flytende nitrogen. 

Søvn

Søvn er omtrent like viktig som mat. Kroppen må ha nok hvile for å fungere optimalt. For meg er nok hvile ganske mye når jeg spiser karbohydrater. Noe som også er kjempeviktig er oksygen. Det å puste. Det er fryktelig dumt å slutte å puste. Jeg snorker, våkner av at jeg hiver etter pusten og flere andre symptomer. Neste uke har jeg fått time for å registrere eventuelle pustestopp om natten. Har jeg såkalt søvnapné så forklarer det endel andre symptomer. 

Karbo og trening

Nå er jeg snart ferdig med testen med pulverkur. Det er jeg jammen glad for! Her er deg mye karbohydrater! De aller fleste er «gode» idet de kommer fra frukt og grønnsaker. På kvelden skal jeg spise pannekaker. Det er ikke gode karbohydrater. Det er i stor grad hvetemel. 

Det jeg merker meg så langt:

– Mye mindre energi og sover dårligere

– slapp og tung i musklene. Lite sprut 

– sure muskler sitter mye lenger i. Jeg blir til vanlig ikke støl og blir jeg det så varer det maks en dag eller to. Jeg er støl etter tirsdag, øm i musklene, og jeg tok ikke i så hardt at det skulle tilsi sure muskler i det hele tatt. 

– jeg er sulten hele tiden! Jeg får nok minsket magesekken noe i prosessen ettersom jeg spiser lite volum. Men jeg skjønner godt de som sprekker på diett..

Jeg gleder meg til å fase inn ordentlig mat igjen. Gleder meg til gulost og knekkebrød!

Ellers har Lille begynt å gå. For eg par dager siden var hodet hennes klar til å være med, så hun reiste seg opp og gikk. Litt mer trening og mestring så begynner hun nok å løpe. 

Høvdingen var hos tannpleier i går. Vi må til spesialist som skal vurdere om vi har nok penger… Dvs, om han trenger regulering. Vesla har gått på skiskole og vist en voldsom indre styrke. Hun fikk ikke til å gå fiskeben opp en bakke, men bet tennene sammen, fortsatte å prøve med tårene sprutende… helt til hun fikk det til. Da ble det mange stolte og imponerte voksne rundt henne. 

I morgen skal jeg legge inn en liten smak på noe jeg ikke har spist på lenge og som jeg ikke egentlig spiser: hveteboller. Høvdingen hadde i lekse å bake boller og bakte nesten helt alene i går. Da må jeg jo smake!! Flinke Høvdingen