Treningstips – fat2fit oppdatering

      Kommentarer er skrudd av for Treningstips – fat2fit oppdatering

Bøy, Tøy. Hopp og sprett. Hva må en treningsøkt inneholde? 

trettHøsten er definitivt her. Ikke at det er spesielt kaldt eller vått ute. I dag morges var det til og med 15 grader ute. Men det er kaldt i luften, det lukter høst og i dag er det grått. Rett og slett grått ute. Ikke spesielt tiltalende vær. Jeg våknet også og var sliten. Sånn skikkelig trøtt. Nå på dagen har jeg hatt mulighet til å slumre litt og det var en fascinerende opplevelse. Ikke at det egentlig var noe nytt, men fascinerende denne gangen også.

 

 

 

trett-men-rastlos

Jeg er trøtt og sliten og tenker at en time på øyet gjør seg og at jeg nok sovner som en sten. Lille sover i vognen og jeg legger med forventning om å sovne, men opplever bein som vil løpe. Hodet vil sove. Bena vil løpe. Kan kanskje kalles litt forvirrende signaler.  Men jeg fikk hvilt en liten time og det gjorde godt. Jeg ser på facebook i dag at mange er trøtte, så det spørs om ikke det er en liten værforandring som er på gang her og som tar litt energi fra oss.

klokke1ha2wcaEttersom dagene som trebarnsmor er svært hektiske, og de blir bare mer hektiske når jeg skal tilbake i jobb, og etterhvert skal vi begge jobbe. Egentlig ønsker jeg å trene Hapkido og Taekwondo igjen, men ser at det ikke er før høstferien i hvertfall.

På søndag var Vesla i bursdag og jeg snakket med pappan til et par av guttene i barnehagen. Han er veldig inn i trening, blant annet crossfit, og da slo det meg at det kan jeg jo drive med hjemme. Jeg ønsker å få til både håndstående, kroppshev på stang og dets like. Selv om motivasjonen er der, ønsket er der, så kommer jeg bare ikke i gang! Dørstokkmila osv. Jeg gjennomførte noen runder med 7MWC og den fungerer forsåvidt. Den er bare så kjedelig.
Jeg ønsker meg av deg, kjære leser, at du kan hjelpe meg med to spørsmål:

  1. Øvelser som gjerne kan varieres og aller helst kan gjennomføres sammen med barna slik at vi kan gjøre en familiegreie av dette
  2. Tips til hvordan vi skal klare å komme i gang og få gjort dette til en rutine

Jeg tenker selv at øvelsene må inneholde bakside lår (forsiden trenes ofte uansett) og rumpe! Vi må trene rumpe. Mage, rygg, skulder og armer (biceps og triceps. Mage og rygg må kunne varieres til både rette og skrå, men begrenses til de store musklene. Noen som kan hjelpe oss med øvelser, et ferdig program? En app? Trening for familien eller noe sånt?

For å få dette til tenker jeg at vi må ha faste tider. Tre ganger i uken for eksempel. Da setter vi på alarm og gjennomfører treningen. Sannsynligvis blir jeg alene i hvertfall i begynnelsen. Kanskje Høvdingen blir med. Mulig de andre blir med etterhvert. Jeg tenker at søndag, onsdag og fredag er gode dager. Eller mulige dager.

Noen som kan bidra her?

Forøvrig har vekten gått ned igjen. Mensen glimrer med sitt fravær, men noe riktig gjør jeg nå. Jeg har gått ned igjen 900 gram og så snikveier jeg i løpet av uken, så jeg vet at det egentlig er mer jeg har gått ned. I tillegg har jeg gått inn igjen alt sammen og litt til. I morges var jeg også hos legen til en ny kontroll. Neste uke vet jeg resultatet av blodprøvene.

Her er i hvertfall ukens resultater:

Dato Vekt Lår Rumpe Hofte Midje Bryst Rygg Overarm
21.09.16 – 0.9 -0 – 1  – 1  – 1 -4   + 2 – 1