Ut på tur

      Kommentarer er skrudd av for Ut på tur

Jeg har fått ny arbeidsgiver og var så heldig å få være med på årets avdelingstur. 

Vi startet grytidlig, eller for min del litt etter normal rutine, med en trikketur. Så langt alt egentlig helt som vanlig. 

En liten halvtime fra jeg gikk hjemmefra satt jeg på flytoget. 

Nye Gardermoen har endret inntrykket en del siden jeg var der sist. Feriefølelsen krøp på og jeg kjente at jeg nok stort sett reiser nettopp på ferie. Klimaavtrykket mitt, som privat reisende som kjører t/r barnehagen hver dag er nok mindre enn enkelte andre…

Destinasjon Bergen, etterfulgt av både buss og båt. 

Nå startet jeg en gjettekonkurranse på insta og face for å se om kjentfolk klarte å gjette hvor jeg var og var på vei. Det klarte de ikke:


Det var dessverre ikke lov å ta bilder inne. Et flott slott, storslagen natur og spennende historie. Likevel var vi flere moderne kvinner som var enige om at livet som slottsfrue med broderier i hånd hørtes lite foeklokkende ut.

Etter baroniet gikk turen til Odda. Norge er bygget opp på tre pilarer, olje/gass, fisk og vannkraft. Vi fikk spise middag i ærverdige Tysso I  og har også fått se noe av den spektakulære norske naturen. Jeg tror jeg lar bildene tale for seg:
Enden av Hardangervidda og her finner vi Fossli og Vøringsfossen (?)

Låtefoss

Denne husker jeg dessverre ikke navnet på 


Det er ganske smalt enkelte steder

Omvisning på gamle smelteverket. Her lagde de kunstgjødsel. Dersom jobbet her kalte det Vetle Helvete