Wonderwoman

      Kommentarer er skrudd av for Wonderwoman

Kor e alle helter hen? 

Stå opp igjen 

Zorro kom tilbake 

Kem skal redde verden no?

Jeg har få, om noen idol. Jeg har ingen helter. Ikke før nå. Jeg har vært så heldig å høre  foredrag fra en sann heltinne. Wonderwoman. Tøffeste dama i verden. Kimberley Motley.

 

Motley jobber som advokat i Afghanistan. Kvinne. Amerikaner. Mor. Jurist. Krummer nakken og forventer respekt. Og det får hun. Det krever  mye hardt arbeid, men dette er en person som ikke gir seg. 

På spørsmål fra salen om respekt for kvinner forklarte hun at hun og alle andre er personer. Ikke kjønn. Hun behandler andre som personer og med respekt. Hun får respekt. 

En amerikansk kvinne med eget advokatkontor i Afghanistan. 70% arbeid for selskaper og enkeltpersoner som gir inntekt. 30% pro bono. Hun har tre barn i USA, men bort utenfor landet i 8 av årets 12 måneder. Hun har klienter over alt – bortsett fra Antarktis. 

Motley kan juss. Ikke bare amerikansk juss,  men også andre lands juss. Hun studerer derfor også koranen. Jeg er dypt og grundig imponert og skulle ønske jeg selv og andre kunne være en brøkdel av denne tøffe kvinnen. 

Noen av historiene hun fortalte viser hvor sterke kvinner, jentebarn, i hele verden er. Verden trenger Motley. Jeg har fått en helt!